Thema support toevoegen in skins Thema support toevoegen in skins

Meerdere thema's per skin

Wat zijn thema's? Beeld je in je hebt een mooie skin in het groen, maar je zou je gebruikers ook willen laten kiezen voor een blauw of rood kleurenschema.
Je zou de skinbestanden kunnen kopieren, dingen veranderen en een nieuwe skin krijgen voor elke kleur. Maar je kan ook, en dit is meer aannemelijk, verschillende thema's maken voor dezelfde skin.

Technisch gezien is een thema een CSS-bestand binnen in een skin. Als de site een andere CSS neemt, kan dat de kleuren veranderen, foto's, lettertype en alles wat je maar aanpast. Een thema bestaat uit verschillende CSS-bestanden, de voorwaarde is dat één van hen het hoofdbestand is en de andere vandaaruit toegevoegd worden.

Dus, om theme support toe te voegen aan je skin (wat een beetje verplicht is sinds Cotonti 0.0.2), je
zou je CSS-bestand in je skin-directorie moeten zetten (Laten we het skins/your_skin noemen) of een CSS-subdirectorie maken (skins/your_skin/css).

Als je skin maar één thema bevat, kan je het your_skin.css of style.css noemen en het in de skindirectorie zetten zoals vermeld hierboven.
Da moet je skins/your_skin/your_skin.php aanpassen en voeg een lijst van thema's toe:
$skin_themes = array('your_css_file_name' => 'Theme Name');
Cotonti zal dat automatische aanpassen naar skins/your_skin/your_css_file_name.css of skins/your_skin/css/your_css_file_name.css.

Als je skin meerdere thema's bevat, je zal meerdere CSS-bestanden hiervoor moeten gebruiken.
In dit geval skins/your_skin/your_skin.php zou er als volgt moeten uitzien:
$skin_themes = array(
	'red' => 'Red',
	'green' => 'Green',
	'blue' => 'Blue'
);
Dus dit wil zeggen dat je verschillende CCS-bestanden hebt, genaamd red.css, green.css en blue.css, die zich bevinden in skins/your_skin of skins/your_skin/css.

Iets anders waar je aan moet denken als je werkt met thema's is dat $cfg['defaulttheme'] in je datas/config.php moet verwijzen naat een bestaand CSS-bestand, anders zal je site NIET zichtbaar zijn.


No comments yet
Only registered users can post new comments