Pre-requisits Pre-requisits

Wat moet in orde zijn VOOR de installatie begint

Voor te beginnen met de installtie zijn er een aantal dingen die nagekeken moeten worden:

1. Een server om je site op te zetten. Dingen waar je moet over nadenken zijn of je een Unix-server of een Windows server wilt. Unix is aanbevolen, omdat je datum-problemen kunt tegenkomen op een windows-server. Verschillende Hosting-bedrijven bieden verschillende operating systems aan, dus denk hieraan bij het selecteren van host..

2. Webserver. Apache is de meest populaire webserver en is het meest waarschijnlijk gebuikr op je host. We ondersteunen officieel ook nginx en de meeste andere webservers (b.v. Microsoft IIS) zouden ook moeten werken, maar zijn niet getest.

3. MySQL database. Dit is nomaal gezien voorzien door de host. Aanbevolen versie is 4.1 of hoger.

4. PHP distributie. Als dit niet is geinstalleerd, zal je webserver geen *.php bestanden kunnen verstaan. Zorg er voor dat je PHP-versie 5.1 of hoger is en dat de volgende PHP extensies zijn geactiveerd: gd, mbstring, mysql, pcre, session.

5. FTP software om bestanden van je PC naar je server over te brengen. Een geschikt softwarepakket is FileZilla of Core FTP Lite.

Als je beslist om een hosting bedrijf te nemen, zijn de bovenstaande dingen inbegrepen in het pakket. Als je beslist om je eigen server te gebruiken, het hier boven vernoemde zijn de minimum vereisten. DEtails over hoe deze items te installeren vind je op hun specifieke website.

Er zijn nog 2 programma's die erg handig zijn, en het is moeilijk zonder:

1. Een database administratie tool. Hosting bedrijven hebben meestal phpMyAdmin geinstalleerd voor webadiministraite van je database. Als je de mogelijkheid hebt om direct te connecteren met je database, dan is Navicat een betere keuze.

2. Een php editor. Je kan een lijst vinden onder Wikipedia.

De software hierboven is de software die we zullen gebruiken in de andere instructies.


No comments yet
Only registered users can post new comments